به گزارش پایگاه خبری جوان فردا به نقل از خبرگزاری فارس، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» گزارش داد ایران و یک مقام ارشد غربی میگویند ایران موافقت کرده که به آژانس اتمی سازمان ملل اجازه دهد تا دوربینها را در سایت تولید سانتریفیوژ در کرج نصب کند. به گزارش فارس، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه […]
به گزارش پایگاه خبری جوان فردا به نقل از خبرگزاری فارس، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» گزارش داد ایران و یک مقام ارشد غربی میگویند ایران موافقت کرده که به آژانس اتمی سازمان ملل اجازه دهد تا دوربینها را در سایت تولید سانتریفیوژ در کرج نصب کند.
به گزارش فارس، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (چهارشنبه) گفت: شب گذشته به توافق خوبی با آژانس دست پیدا کردیم.
وی ادامه داد: با اینکه همه گزارشهای فنی و غیرسیاسی آژانس بارها تاییدی بر صلح آمیز بودن برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران و همکاری سازمان انرژی اتمی و آژانس است، ولی متاسفانه همانطوری که در سفر اخیر به گروسی در تهران گفته شد آژانس یک انحراف اساسی از ماموریتش دارد و آن اینکه به جای تمرکز بر مسائل فنی بر مسائل سیاسی بعضا متمرکز میشود و این مشکلاتی را در عرصه همکاریهای آژانس و سازمان انرژی اتمی ما ایجاد میکند.
امیرعبداللهیان بیان کرد: ما در روزهای گذشته چنین مشکلی را داشتیم و آژانس سعی کرد از ابزار فنی برای اعمال فشار سیاسی و تاثیرگذاری بر مذاکرات وین بهره بگیرد، ولی در راستای تداوم گفتوگوهای دیپلماتیک و حضور هیأت ایرانی از سازمان انرژی اتمی در وین، به توافقی دست پیدا کردیم که هم برخی ادعاها و نگرانیهایی که آژانس بیان میکرد برطرف شود و هم در ادامه کار بتوانیم همکاریها را بیش از گذشته و در چارچوب مقررات ادامه دهیم.
لازم به ذکر است سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم شب گذشته به پرس تیوی گفته بود که گفتوگوهای جاری بین محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی و رافائل گروسی مدیرکل آژانس منتهی به پیشرفت و کاهش شکافها بر سر چند موضوع مورد نظر طرفین شده است.
وی همچنین گفت که «نمیخواهم وارد جزئیات شوم، اما میتوانم پیشبینی کنم که دو طرف به زودی به تفاهم برسند».
همچنین «نورنیوز» گزارش داد که یکی از موضوعات فی مابین ایران و آژانس که در دو سفر شهریورماه و آذرماه گروسی به تهران مطرح شده بود با ابتکار عمل ایران از بروز سوءتفاهم در روابط ایران و آژانس جلوگیری کرد.
طبق این گزارش، «ایران در قبال درخواست آژانس در خصوص تعویض دوربینهای آسیب دیده در اقدام خرابکارانه بر علیه مجتمع تسا در کرج از ابتدا به صراحت اعلام کرده بود که تا زمانی که نهادهای مسئول، بررسیهای فنی و امنیتی خود را بر روی دوربینهای مذکور انجام ندهند، اجازه سرویس یا تعویض دوربینها داده نخواهد شد. بر این اساس و به دلیل اتمام بخش اصلی بررسیهای قضایی-امنیتی بر روی دوربینهای آسیبدیده و همچنین نظر به اقدام آژانس در محکوم کردن خرابکاری در مجتمع تسا و پذیرش بررسی فنی دوربینها از سوی کارشناسان ایران قبل از نصب، ایران در اقدامی داوطلبانه، اجازه جایگزینی دوربینهای جدید به جای دوربینهای آسیب دیده را به آژانس داده است».